Hlavní obsah
Článek

Žijící filmová legenda Sophia Loren dnes slaví 80. narozeniny. Stále vitální dáma má rozhodně na co vzpomínat. Její filmografie je totiž plná odvážných scén, které z ní před více než půlstoletím udělaly sexsymbol.

Na hereckou veteránku, která letos u příležitosti České Miss navštívila Prahu, je stále příjemný pohled. Sophia je už dávno ve věku babičky, ale stále si potrpí na eleganci a svou štíhlou postavu prezentuje v modelech s hlubokým dekoltem.

Její tělo přitom pánové obdivovali už v 50. letech minulého století, kdy se Loren svlékla ve filmu Due Notti con Cleopatra (Dvě noci s Kleopatrou). Tehdy jí bylo 19 let a nastartovala hvězdnou kariéru, která v roce 1962 vyvrcholila Oscarem za hlavní roli ve filmu Horalka.

Své ženské přednosti Sophia Loren (89) na filmovém plátně využila opakovaně. Do historie nejerotičtějších scén vstoupila i svými odvážnými rolemi ve filmech Včera, dnes a zítra (1963) či Manželství po italsku (1964).

Žijící herecká ikona umí svůj půvab prodat i v pokročilejším věku, což dokázala například v muzikálu Nine. Sophia je díky své bohaté filmové historii vzácným hostem prestižních společenských událostí, kam má vždy otevřené dveře.

Italská hvězda byla vždy ztělesněním ženské dokonalosti, ale jediným osudovým mužem jejího života se stal filmový producent Carlo Ponti, s nímž prožila rovnou dvě manželství. V roce 1962 se slavný pár po pěti letech rozvedl, ale o čtyři roky později svůj svatební slib obnovil. Sophia poté s otcem svých dvou synů Edoarda (41) a Carla (45) žila až do jeho smrti v roce 2007.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám