Hlavní obsah
Článek

Když pětadvacetiletá matka z Walesu dávala dceři mluvící panenku Barbie, dokázala si představit celou řadu přihlouplých vět, které plastová postavička bude pronášet. Nakonec jí však na hlavě vstávaly vlasy hrůzou, když slyšela frázi nahranou ve strojku uvnitř panenky. Barbie totiž vykřikovala nahlas: „What the fuck?“ Což znamená něco jako: „No do prdele!“

Talina Evans své dceři Demileigh panenku – s velkým nesouhlasem z dívčiny strany – zase zabavila a odnesla ji do obchodu. Případem se dokonce zabývá samotný výrobce hračky, společnost Mattel.

Hovořící panenka Barbie má na opasku tlačítka, kterými lze aktivovat různé věty. Vulgární nadávka užívající slovo „fuck“, které zastupuje také sloveso souložit, však jistě mezi frázemi být nemá.

„Opravdu si tu panenku moc přála, takže když ji koupil můj otec jako dárek pro ni, tak jsem jí ji předala. Zamilovala si ji a hrála si s ní pořád od první chvíle. My jsme té hračce pozornost nevěnovali, nenapadlo nás, co bude říkat… Ale pak jsme jí panenku hned zabavili. Řekli jsme jí, že ta panenka je zlá a klela, takže musí pryč. Byla velmi naštvaná, samozřejmě, ale pochopila, že nadávat je špatné a že panenka musela z domu,“ tvrdí Talina žijící na pobřeží severního Walesu.

Mezi patnáct běžných frází mluvící Barbie patří kupříkladu „Úžasné!“ či „Líbí se mi ten obleček!“ nebo „Do salónu!“.

Věta „What the fuck!“ však prý mezi oficiální fráze nepatří. „Nejsem jediná, kdo to slyšel. Ověřili jsme si to několikrát a je to slyšet nahlas a zřetelně,“ zlobila se Evans v rozhovoru pro Daily Mirror. Mluvčí společnosti Mattel potvrdil, že společnost případ vyšetřuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám