Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Anna Polívková (45) spojila síly s kolegou ze StarDance Matějem Ruppertem a zpěvákem Danem Bártou (43). Tentokrát se ale nejednalo o žádný umělecký projekt, nýbrž o dobrou věc.

Polívková a spol. se zapojili do projektu zaměřeného na osvětu v oblasti třídění a recyklace baterií a navrhli vlastní motiv krabičky, která je určena k ukládání použitých baterií. Všichni tři pak na podporu projektu společně zapózovali s červeným auťákem.

Samotná Polívková má sice k ochraně životního prostředí kladný vztah, ale jak sama přiznává, její přístup je poněkud lehkovážný.

„Sice poctivě recykluji, ale určitě bych toho mohla dělat víc. Snažím se v obchodech nedávat nákup do igelitek a vybírat si zboží, které má recyklovatelný obal. No, a pak je tu jedna, pro mnohé možná zvláštní, věc, nemám ledničku. I když ji nemám primárně proto, že skoro nikdy nejím doma, snad by se to dalo brát jako způsob ochrany prostředí. Pár freonů jsem už určitě ušetřila,“ prozradila s úsměvem herečka.

To Matěj Ruppert přiznal, že ještě nedávno ani nesbíral hovínka po svém pejskovi. Teď už ale doma recykluje jako o život a po svém pejskovi poctivě uklízí.

„Třídění odpadu je hlavně zásluha mojí manželky. Zároveň nás k tomu motivuje i fakt, že na Smíchově, kde bydlíme, je v blízkém okolí hodně kontejnerů na třídění odpadu, takže s odpadem nemusíme chodit nikam daleko. Já sám jsem byl ke třídění ze začátku velmi skeptický a neviděl jsem v tom moc význam, dneska jsem už ale o důležitosti recyklace jednoznačně přesvědčen,“ míní. A to samozřejmě platí i pro recyklaci použitých baterek.

Reklama

Další články

Načítám