Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Lucie Bílá (57) sotva chodí. V balerínkách místo ve svých oblíbených vysokých podpatcích dorazila na tiskovou konferenci, kde médiím představila projekt, jímž po čtyřech letech znovuotevírá své divadlo Ta Fantastika nedaleko Karlova mostu.

A co se zpěvačce stalo? "Chtěla jsem kolegům minulý čtvrtek na zkoušky muzikálu Addams Family přinést něco k zakousnutí, pekla jsem husu a smažila křidýlka. Vylila jsem si horký omastek na nohu a partner tomu dodal, když se mi to pokoušel otřít a strhl mi celý puchýř," svěřila.

Aby i s obvazem byla šik, vzala si pod černé punčocháče černý a k tomu mohla obout pouze balerínky, aby vůbec mohla chodit. Lucii doprovodil syn Filip, který k projektu Děti v divadle natočil propagační klip, a protože má čerstvě po maturitě, v divadle teď pracuje. Zároveň ale podniká, s kamarádem vyrábí trička, která prodává, a jedno z nich měl i na sobě.

A oč v projektu, který svým jménem Bílá zaštítila, jde? DETIVDIVADLE.CZ je nový unikátní divadelní pohádkový projekt určený dětem, ale i jejich rodičům či prarodičům. Ti všichni se mohou od neděle 5. října až do března příštího roku přijít každou neděli podívat na jednu z loutkových pohádek, které zde budou hrát tři prestižní česká loutková divadla - plzeňské Divadlo Alfa, liberecké Naivní divadlo a královéhradecké Divadlo Drak.

„K nedělnímu odpoledni prostě patří pohádky. Tato divadla je umějí skvěle vyprávět. Měly je možnost vidět děti v mnoha zemích světa, do Prahy ale přijíždějí málo. Divadla zde neměla zatím místo, kde by je mohla pravidelně hrát," popisuje svoji motivaci Lucie Bílá.

Děti, ale i dospělí, kteří jsou často velkými milovníky pohádkových příběhů, se mohou těšit na zcela originální nápady, ale také českou a světovou klasiku, příběhy z večerníčků, filmových příběhů či biblických motivů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám