Hlavní obsah
Článek

Monako v těchto chvílích zažívá obrovskou slávu a pozdvižení. Po páteční civilní svatbě Alberta II. s bývalou jihoafrickou olympijskou reprezentantkou v plavání Charlene Wittstock se dnes dvojice nechala oddat při církevním sňatku před zraky stovek pozvaných hostů na nádvoří knížecího paláce.

Druhý nejmenší stát světa o víkendu zvýšil běžný počet své populace na více než dvojnásobek. K necelým čtyřiceti tisícům obyvatel Monaka se připojilo zhruba stejné množství lidí, kteří se velké slávy chtěli účastnit.

Na ceremoniál bylo pozváno zhruba 800 hostů, u paláce však bylo shromážděno dalších asi tři a půl tisíce osob. Kromě řady monarchů z Evropy a Afriky byli mezi hosty například francouzský prezident Nicolas Sarkozy s těhotnou manželkou Carlou Bruni či syn královny Alžběty II. princ Edward. Z celebrit pak třeba modelka Naomi Campbell, švédská modelka a herečka Victoria Silvstedt či trio módních velikánů ve složení Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli a Giorgio Armani, který pro Charlene Wittstock navrhl elegantní svatební róbu s dlouhou vlečkou a ještě delším závojem.

Armani však pro překrásnou nevěstu připravil také několik nepříjemných okamžiků, jelikož její šaty byly příliš dlouhé. Novopečená monacká kněžna si na ně několikrát po sobě šlápla a nejspíš byla vděčná za podané rámě svého manžela, kterého se mohla přidržet.

Manželské dvojici po dojemném obřadu zazpíval operní pěvec Andrea Bocelli píseň Ave Maria a poté je při cestě k přistavené luxusní limuzíně lidé zasypali bílými okvětními lístky. Kníže Albert II., který dříve míval přezdívku velkého proutníka, tak od nynějška bude mít po svém boku pouze jedinou, ale o to krásnější ženu.

Reklama

Další články

Načítám