Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Různých proměn vzhledu, při kterých se z ošklivých káčátek stávají labutě, už jsme zažili celou řadu. Tohle ale vypadá na opravdu drsný televizní formát. Jedna česká televizní stanice se rozhodla měnit image lidí, kteří na natáčení přišli prý dost zanedbaní. „Často se před natáčením nekoupali a někteří z nich ani neumějí používat zubní kartáčky!“ tvrdí produkce. Jedním z nich je i chlapík, který měl původně vzhled vybírače popelnic, když ale na něj navlékli nové oblečení a upravili mu vlasy a vousy, byl z něj téměř lázeňský švihák.

O proměnu lidí se v zatím natočených dvanácti dílech husté show TV Harmonie Drsný stylista stará kadeřník a vizážista Pavel Filandr. Že by se ale k účinkujícím choval slušně, to se říct nedá. Padají slova o přežírání, smradu, hnusu a urážky na jejich vzhled. A ani kamera nepatří mezi ty méně odvážné, takže s chutí sleduje převlékací scény lidí, které by člověk kolikrát v jejich podivném negližé (třeba onen chlapík z fotografií měl trenýrky snad po dědovi) nechtěl dobrovolně zahlédnout. Není divu, že při natáčení teklo hodně slz.

„Dělám takové úpravy, o kterých jsem přesvědčen, že těm lidem prospějí. Někdy je to ale boj, než dotyční účinkující pochopí, že jejich dosavadní vzhled je spíše pro ostudu než pro parádu. Třeba spousta českých žen je hrdá na své dlouhé vlasy, ale už je nezajímá, že tenký vypelichaný culík nezdravých odumřelých vlasů rozhodně nevypadá dobře. Jsou tam konflikty, ale nakonec naštěstí všichni pochopí, a hlavně vidí, že ta změna k něčemu byla,“ říká stylista.

Někteří účinkující podle něj vypadali při příchodu téměř jako bezdomovci. Módou byli nepolíbení. „Nejenže se někteří z nich neumí vhodně obléknout, ale dokonce se spousta z nich asi ani před natáčením nekoupala. Naštěstí kamera ale pachy nepřenáší,“ dodala k tomu režisérka pořadu Ivanna Benešová.

Reklama

Další články

Načítám