Hlavní obsah
Článek

Jako opravdový znalec díla dorazil na premiéru muzikálu Fantom opery Karel Gott (†80). Nejznámější árie už totiž na jevišti v rámci svých koncertů zpíval. A dokonce už rok po uvedení stěžejního díla Andrewa Lloyda Webbera v Londýně.

"Jsem jeden z mála zpěváků, který představil našim posluchačům a milovníkům muzikálu dokonce tři árie. Já si prostě vyberu to nejlepší a zpívám si to po svém," smál se Gott, který byl z pražského uvedení Fantoma nadšený. "Tohle skvělé představení jsem přesně očekával. Dobrá úroveň mne nepřekvapila, přečetl jsem si obsazení, věděl, že dílo je schváleno světem. Žádné nepříjemné překvapení se nekonalo, byl jsem spokojený," dodal.

Nás zajímalo, kterou zpěvačku by si vybral, kdyby měl zazpívat některý z duetů z Fantoma opery. "Já jsem zpíval úvodní melodii s Evou Urbanovou na turné před čtyřmi lety, tím jsme zahajovali náš společný koncert. Párkrát mlčet jsem zpíval už rok po uvedení premiéry v Londýně u nás s rozhlasovým orchestrem se slečnou Šnajdrovou, která se mi pak ztratila z dohledu. Ale byla to velmi nadějná zpěvačka," vyprávěl.

Jasno má ale i v našich mladších krásných zpěvačkách, jež by vedle sebe viděl. "Na mé poslední desce, která vyjde za několik dní a jmenuje se S pomocí přátel, se mnou zpívá Monika Bagárová a Olga Lounová, která píseň sama napsala, a spolupráce bude jistě pokračovat. Jestli bude mít album úspěch, tak bude dvojka," naznačil, že počet krásek, s nimiž si dá duet, ještě neskončil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám