Hlavní obsah
Článek

Jedním z hlavních vizuálních atributů muzikálu Fantom opery je maska, kterou si titulní hrdina nasazuje, aby skryl svoji zohyzděnou tvář. A nás zajímalo, zda by s někým, kdo tvář skrývá pod maskou, dokázali slavní diváci a divačky premiérového uvedení díla být.

"Radši si to nebudu představovat. Není to moc hezké, ani ne tak z fyzických důvodů. Dnes hodně lidí skrývá svoji tvář pod maskou a ani to nemusí být ze zdravotních důvodů," míní Sabina Laurinová (51).

Ze stejného úhlu pohledu reagovala i herečka a producentka Deana Horváthová. "Každý muž má masku do určité chvíle, většinou je to do určitého období spolužití a je to jen na schopnostech ženy, kdy mu ji dokáže sejmout," domnívá se.

Vyloženě z fyzického hlediska dotaz vzaly Rola Brzobohatá a Agáta Prachařová (38). "Já bych masku občas pár lidem rozdala. Hlavně těm, kteří se tváří tak nepříjemně, že by to bylo pro všechny lepší," smála se Agáta. "Je rozdíl mezi tím, zda je člověk ošklivý, anebo nesympatický, jaký je to člověk. A kdyby byl dobrý, ošklivost by mi nevadila," dodala Rola.

Do ankety jsme zapojili i jeden z našich nejznámějších gay párů Janise Sidovského a Pavla Vítka. A na to, jak se navzájem špičkovali, kdo z nich by měl masku nosit a komu by slušela víc, se podívejte v naší reportáži. A to, zda víc sluší Marianu Vojtkovi (51), anebo Radimu Schwabovi, kteří Fantoma v muzikálu hrají, můžete zjistit v divadle GoJa Music Hall.

Reklama

Další články

Načítám