Hlavní obsah
Článek

František Janeček (79) má důvod k radosti. Právě dnes slaví velké jubileum, 70. narozeniny, a nadělil si k nim dárek za padesát miliónů. Včera měl premiéru jeho vysněný muzikál Fantom opery, o jehož licenci usiloval deset let. A dopadlo to parádně!

"Standing ovation je nejvyšší uznání celosvětově a hudba Andrew Lloyd Webbera si to zaslouží. A zaslouží si to také umělci, které jsem mučil skoro rok. Myslím si, že výsledek se dostavil a z toho mám velikou radost," řekl Super.cz Janeček, který měl před premiérou obrovské nervy. A není divu! Muzikál ho vyšel na padesát miliónů korun a strávil v divadle skoro půl roku.

Spal tři hodiny denně a den před premiérou dokonce skončil na kapačkách. Na premiéře už ale zářil a vypadal neuvěřitelně spokojeně. "Dvě standing ovation byly neuvěřitelné. Patnáct minut byl frenetický potlesk, byl jsem neuvěřitelně dojat. Poté povstali znovu k mým narozeninám, to už se mi roky nestalo," upřesňuje dojatý Janeček. Nadšený byl také z toho, že mu zástupce Fantoma Jamie Forshaw z Londýna dvacet minut vychvaloval kostýmy, scénu i výkony účinkujících.

"Když si plníte sen, nesmíte přemýšlet o penězích. To nejde dohromady. Nejpodstatnější je to, že český občan uvidí skutečný muzikál, unikátní dekorace a kostýmy a skvělé výkony. Všichni podali výkon srovnatelný se zahraničím. A to jsem objel celý svět, abych viděl spoustu provedení," dodává Janeček, který dnes slaví sedmdesátiny.

"Teď teprve začíná život. 71, to je to pravé mládí, říká klasik. Není otázka kolik máte v občance, ale jak to ve vás hřmí," dodal Janeček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám