Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V porovnání se světovými Fashion Weeky v Paříži, New Yorku, Milánu, či Londýně, kde se pohybují zejména nákupčí nových značek a profesionálové ze světa módy, je pražský týden módy v některých věcech specifický a zůstává stále spíše společenskou záležitostí, než striktně módní.

Na módní show We Are Replay jsme se proto ptali známých osobností, jestli podle nich existují nějaká obecná pravidla, co si obléknout na módní událost. „Člověk by se měl řídit tím, v čem se cítí dobře a v čem vypadá podle svých představ. Tak by se měli lidé oblékat i v běžném životě, vlastně pořád," nechala se slyšet Pavlína Němcová (52), která na přehlídce usedla vedle svého kamaráda a stylisty Filipa Vaňka. Známou italskou značku, která byla předváděná na mole si solidárně oblékla nejen Němcová, ale třeba také Katka Průšová (40), která je jednou z tváří brandu, anebo také Leoš Mareš (47). „Člověk by měl ctít značku. Minimálně to potěší tvůrce a designéry," vyjádřil svůj názor Mareš.

Když jsme v našem video rozhovoru zpovídali bývalou modelku Pavlu Vrbovou, tak jsem ji jako nákupčí světových značek pro český trh žádali o porovnání světových módních týdnů s tím pražským. „Nechtěla bych plivat na naše přehlídky. Myslím si, že se snažíme a že to vypadá moc pěkně. Na rozdíl od zahraničí používáme mnohem krásnější prostory, nejenom stany, kde má vyniknout produkt namísto okolí. Myslím si, že to patří k tomu, kde žijeme a jsem naprosto spokojená u nás," pozitivně hodnotí úroveň Hrbková.

Reklama

Další články

Načítám