Hlavní obsah
Článek

Když se Michaela Kudláčková, známá dětská herečka, kterou si můžete pamatovat třeba jako Barču ze seriálu My všichni školou povinní, dozvěděla, že má na krku devatenáct exekucí a dluh vysoko přesahující šest set tisíc korun, málem ji trefil šlak. Ani se jí nechtělo věřit, v jakém je problému. To ale ještě neví, že jí kvůli dluhům jdou po krku i kvůli nedovolenému podnikání!

„Zažila jsem si kvůli tomu opravdu peklo, ale k něčemu to bylo dobré, protože se aspoň začal člověk starat o věci, o které je třeba. Vyřizuje to za mě teď renomovaná advokátní kancelář, proto teď asi po mně exekutoři ani nejdou,“ řekla Super.cz Míša, která původně tušila jen problém s dvěma exekucemi. „Nějaké další věci jsem dohledala, už vím, kvůli čemu ty exekuce jsou,“ přiznává. „Budu to řešit a uvidím, co mi právníci poradí. Naštěstí jde jen o peníze a ne o zdraví,“ konstatuje.

Jenže tu nastává další problém. Podle našich informací z kruhů soudních „vymahatelů“ dluhů totiž Míša za peníze pořádá kursy vykládání karet, přitom není vedená v živnostenském a ani obchodním rejstříku. „Mohlo by jít o nedovolené podnikání. Trestem může být zákaz činnosti nebo až dvouleté odnětí svobody,“ upozorňuje advokát.

Kudláčková si přivydělává také jako novinářka, exekutoři se proto patrně budou snažit uzmout všechny platby, které by jí mohly z této činnosti přijít do ruky, aby vymohli alespoň nějakou částku. „Řešením by v jejím případě bylo podání návrhu na oddlužení. Dlužnice je evidentně předlužená, a pokud splňuje zákonné podmínky, může žádat o osobní bankrot,“ dodal právník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám