Hlavní obsah
Článek

Nejen sám hokejový bůh Patrik Eliáš zažil během své kariéru v NHL řadu opravdu ošklivých zranění. Jak se Super.cz od útočníka dozvěděl, má za sebou i děsivý zážitek s maličkou dcerkou. „Z jednoho metru nám spadla rovnou na hlavičku. Měli jsme strašný strach!“ přiznal nám.

S rodinkou jsme ho potkali na bezpečnostní akci Praha dětem, takže se nešlo nezeptat na to, jak to právě v téhle souvislosti vnímá ohledně svých dětí. „Každý vám řekne, že s rodičovstvím přichází strach. V Americe máme všechny zábrany na schodech, ochráněné rohy a tak. Na druhou stranu vím, že není možné se všemu vyvarovat,“ říká Patrik.

Nejvíc v životě se nebál o sebe, ale o starší dceru Sophii Gabriellu (4). „Před třemi lety se nám stala nepříjemná věc. Když jsme odlétali do Ameriky, při poslední kontrole na letišti nám malá vypadla ze sedačky. Naklonila se a než jsme ji stihli vyndat, z jednoho metru upadla na hlavičku. Okamžitě jsme rušili let. Báli jsme se. Bylo to nepříjemné, ale naštěstí to dopadlo dobře,“ vypráví Eliáš.

Ten je na svoje dvě dcerky, ale i na manželku přísný co se týče pojídání sladkostí. „Ale zakažte rodičům nebo známým, když malou chtějí potěšit čokoládou, když na tak krátkou dobu přijedeme domů,“ krčí rameny jeden z nejúspěšnějších českých hokejistů s plachým úsměvem na tváři.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám