Hlavní obsah
Článek

Spousta seniorů po odchodu milované družky či druha už nemá pro co žít a rychle chřadnou. Ne tak ale Josef Zíma (91), zpěvák a představitel Radovana z nesmrtelné pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Před dvěma lety vyprovodil na poslední cestě svou ženu Evu Klepáčovou (†79), Káču z Hrátek s čertem, přesto se mu ale daří skvěle a plánuje velkou budoucnost!

„Jsem v podstatě sám, a tak chci být mezi lidmi. Jsem dvojnásobný pradědeček a doma mám spoustu věcí, kterým bych se mohl věnovat, ale nemůžu bez zpěvu být. Dnes mám paradoxně víc vystoupení, než když jsem byl v aktivní činnosti,“ svěřil se Super.cz Zíma při focení plakátu na listopadové a prosincové Evergreen Tour, kde vystoupí s dalšími zpívajícími seniory Yvettou Simonovou, Evou Pilarovou, Pavlínou Filipovskou, Karlem Štědrým, Karlem Kahovcem nebo Viktorem Sodomou.

„Dohromady nám je přes 530 let. Což je rekord,“ směje se Pepíček. Ten se na kolegy těší, zvlášť na dámskou část, kterou prý téměř miluje. Doufá také, že bude v pořádku i po zdravotní stránce.

„Úplně v pohodě nejsem. Nohy mi bohužel neslouží tak, jak by měly. Obě kolena mám už umělá. Na svých vystoupeních proto používám i barovou sedačku. Něco ustojím, pak si na chvíli sednu. Tady se budeme na pódiu střídat, tak to snad bude bez problému,“ věří Zíma, který se i s ostatními představí s těmi největšími šlágry v deseti halách po celé republice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám