Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Drtivě porazili Novu, která si na obranu proti nim přivolala posilu v podobě Lucie Borhyové, ale stejně se dočkali kritiky! Vinaři, seriál, který má být trhákem podzimu, protože má filmový nádech a chce diváky otrávené televizním násilím hladit po duši, se stal terčem kritiky spousty Moraváků. Podle nich herci mluví nesmyslně a je poznat, že někteří jsou původem z Prahy a nářečí jim nejde přes pysky!

Palba negativních ohlasů se snesla i na moravské herce Václava Postráneckého nebo Pavla Lišku. „Tuhle kritiku odmítám. Jde o fiktivní dědinu Křetice, kde se mluví křeticky. Na Mikulovsku nebo Uherskohradišťsku se mluví trochu jinak, na Znojemsku taky. Co je to tedy ta moravština? Ta neexistuje. Věřte tomu, že nářečí v seriálu jsme řešili mnohokrát. Sám jsem Moravák, i spousta herců a členů štábu, takže jsme to neustále rozebírali. Navíc jde o filmovou nadsázku, nejde o dokument. Je fajn, že se o seriálu mluví, ale snad kvůli tomu nezapadne to, proč Vinaři vznikli. Lidé se chtějí dívat na to, co má pozitivní vyznění. Krve a násilí už mají dost,“ řekl Super.cz duchovní otec Vinařů, producent Tomáš Vican.

Ten slibuje, že po pomalejším prvním díle, kdy autoři divákům museli představit hlavní hrdiny, začnou mít Vinaři pořádný spád.

„Pokud se povede, že se někteří diváci rozhodnou strávit na místech natáčení dovolenou, aby mohli prožít to, co viděli na obrazovce, budeme spokojení,“ dodal autor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám