Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani po skončení Hlasu Česko Slovenska jedna z nejvýraznějších účastnic této soutěže Eliška Mrázová (29) nezahálí. Osobitá skladatelka a textařka známá spíš pod uměleckým jménem Elis vysílá do světa zbrusu nový singl s videoklipem I can´t live without you z alba Shubidu. Píseň pro zpěvačku zkomponoval známý baskytarista Fernando Saunders.

Spolupráce mezi zpěvačkou a hudebníkem vznikla poměrně kuriózně. „V šestnácti letech jsem potkala Fernanda v ostravské prodejně s hudebninami. Nabídla jsem mu píseň v podobě demo verze a Saunders skladbu poslal na smíchání do Ameriky, kde tuto věc považovali za hotovou píseň," popsala Elis vznik spolupráce s hudebníkem, který spolupracuje s Ericem Claptonem, Suzanne Vegou, spolupracoval rovněž s Lou Reedem. Saunderse zpěvačka tolik zaujala, že jí píseň věnoval na její první album.

V roce 2010 Elis nazpívala na jeho sólové album Plant a Seed vokály a také duet I’m No Angel. V roce 2011 spolu vystoupili na Colours of Ostrava a jejich spolupráce trvá doposud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám