Hlavní obsah
Článek

Tatiana Vilhelmová (45) patří k našim nejobsazovanějším herečkám. Nejen že pracuje jako ďas, ale ještě se musí starat o tři syny. Není proto divu, že se na ní pořádný zápřah musel projevit mnohem dříve než u jiných žen, které mají doma třeba jen jednu zlobící ratolest.

V současné době Táňa natáčí pro Českou televizi novou pohádku s příznačným názvem Bylo nebylo. Režisér Jan Prušinovský svěřil Táně roli královny, což jí sedí mnohem víc, než kdyby v šestatřiceti letech musela hrát princeznu.

Herečka během natáčení odhalila vrásky kolem očí, které byste čekali spíše u padesátnice než u ženy jejího věku. Věk zkrátka u ztrhané maminy tří dětí jen tak ošálit nelze.

A na co se diváci kromě královny Vilhelmové mohou v nové pohádce těšit? V Království tří rybníků nic nefunguje, jak má. Může za to kletba nadsmyslových bytostí a hlavně sám pan král, který všechen zmatek a zlobu svým jednáním způsobil.

“Všechno je to vlastně obsaženo v kletbě, kterou vysloví polednice, a jak to bývá, každý, kdo by ji chtěl zrušit, si její podmínky vysvětluje po svém,“ nechává režisér nahlédnout pod pokličku pohádkového děje.

Pohádka podle scénáře Petra Kolečka se točila v úžasné krajině kolem rybníku Štampachu u Mělníka i na zámku v Třebešicích.

Krále si zahraje Ondřej Vetchý, královu dceru Lidunku, která chce být silná a emancipovaná, hraje Jenovéfa Boková. Komoří v podání Jaroslava Plesla významně ovlivňuje atmosféru na královském dvoře a má neobyčejnou schopnost mluvit dlouze o ničem.

Výkon práva je svěřen katovi (Norbert Lichý) a strážnému (Jan Plouhar), královská gastronomie je v rukou kuchaře (Tomáš Dastlík). Všichni představují určité typy a každý v sobě nese jistou porci komiky i trapnosti. Občas nám prý budou připomínat bytosti z nejvyšších pater veřejného života.

Reklama

Další články

Načítám