Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ti, kteří se zajímají o českou divadelní scénu, znají jméno Heleny Dvořákové dávno. Díky roli v seriálu Kriminálka Anděl už není cizí ani pro diváky, kteří před divadlem dávají přednost televizi. A do seriálové role toho herečka občas dává opravdu dost, svěřila.

V seriálu Dvořáková hraje kriminalistku Janu Chládkovou, jíž scenáristé připravují čím dál zajímavější dějovou linku. „Natáčení Kriminálky Anděl je pro mě vždy adrenalin, zejména když se točí exteriéry. Právě natáčení prvního dílu pro mě bylo nejnapínavější a nejakčnější. S kaskadéry jsme si zkoušeli bitku a jiné akční situace. Byla to pro mě velká škola a moc jsem na to těšila. Do natáčení jsem šla naplno, a když jsem pak odjížděla z placu, tak jsem měla rozbitý nohy a domodřinované ruce. Ale říkám si, že to k tomu patří, že je v tom kus pravdy,“ popsala vznik scén prvního dílu další série herečka.

Dvořáková začínala v Brně, kde také vystudovala JAMU, nyní je spojena především s pražským Divadlem v Dlouhé. Zde excelovala například ve Faidře (Faidra, Cena Alfréda Radoka) nebo Maškarádě aneb Fantomu Opery (Anežka Nulíčková, cena za nejlepší ženský herecký výkon na Grand festivalu smíchu).

Reklama

Další články

Načítám