Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když je idolem mnoha dívčích srdéček, filmaři herce Vojtěcha Dyka (38) v poslední době rozhodně neobsazují do rolí krasavců. Už jako jeden z bratrů v pohádce Jana Svěráka Vojta připomínal spíš Ivánka z Mrazíka. A ve snímku Nejhorší zločin ve Wilsonově je vůbec k nepoznání.

Film natáčí režisér Tomáš Mašín, jehož poslední film Tři sezóny v pekle byl oceněn i na Českém lvu, a do hlavních rolí obsadil vedle Dyka také Jiřího Macháčka, Jana Krause (70) nebo Tatianu Pauhofovou. A jelikož se jedná o stylizovaný snímek ve vizuálním stylu Tajemství hradu v Karpatech, Adéla ještě nevečeřela nebo raných Sherlocků Holmesů, pánové vyfasovali třeba podivné retro vousy.

"Chceme, aby se divák především bavil," říká ke komedii podle scénáře úspěšného Marka Epsteina režisér Tomáš Mašín. Komedie Nejhorší zločin ve Wilsonově je inspirována paperbackovými kriminálními romány a vypráví o dobrodružném pátrání po tajemném vrahovi, který těsně po skončení první světové války začíná řádit ve Wilsonově, zapomenutém městě někde uprostřed Evropy.

Vyšetřování vede nesourodá dvojice detektivů – zelenáč a místní policejní čekatel Josef Eisner (Vojtěch Dyk) a zkušený příslušník americké FBI Aaron Food (Jiří Macháček), kterého do střední Evropy posílá sám americký prezident Woodrov Wilson.

Ve filmu bude celá řada vizuálních triků a speciálních efektů, které jsou podstatné pro vytvoření dobové atmosféry města Wilsonov. Cílem tvůrců je totiž kromě komedie i moderní dynamická podívaná s použitím nejsoučasnějších počítačových triků. Natáčení bude probíhat do začátku října.

Reklama

Další články

Načítám