Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bylo to přesně pět let, kdy student tělovýchovné fakulty Martin Zach (38) zvítězil v soutěži Muž roku. Den nato skočil do rybníka Kačák, zranil si míchu, ochrnul a doktoři mu nedávali šanci, že vůbec někdy bude hýbat končetinami.

Sportovec Martin se ale opřel do všech procedur a rehabilitací a nevzdal se. Díky tomu se mu vrátila hybnost aspoň do rukou. "Rehabilitaci se věnuji pořád, svaly stále více sílí," řekl Super.cz, když jsme ho potkali na posledním ročníku soutěže, kterou každoročně navštěvuje aspoň jako divák.

"Organizátor soutěže David Novotný mne pořád podporuje, vždy mi věnuje něco z charitativního výtěžku. Ale je mi to čím dál tím víc vzdálené," přiznal Martin, který by rozhodně nevyžil z invalidního důchodu, který mu byl vyměřený. "Mám něco kolem devíti tisíc korun," prozradil.

Mladý muž ale nespoléhá jen na pomoc od státu, nechce ani, aby ho podporovali rodiče. "Snažím se pracovat. Občas něco moderuji, dělám tiskového mluvčího pro firmu, která dělá věci pro vozíčkáře, s kamarádem Pavlem Filandrem budeme navrhovat módu pro vozíčkáře, občas nějakou akci organizuji," vypočítal Zach.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám