Hlavní obsah
Článek

Sotva se Simona Krainová (51) vrátila s manželem a synem Maxem z dovolené z jižní Francie, hned skočila rovnýma nohama do pracovního procesu. Byli jsme u toho, když kráska fotila speciální kolekci jedné z nejtalentovanějších českých návrhářek současnosti Kateřiny Geislerové. Nejednalo se vlastně o úplně klasické focení běžné sezónní kolekce. Deset modelů bylo ušito nejznámější české komerční modelce přímo na míru a budou se prodávat v designérčiných showroomech v Praze a Paříži jen v omezeném počtu pěti vyhotovení.

„Simona se nestala jen tváří kolekce, ale je mou múzou. Snažila jsem se vytvořit šaty, které by pozvedly její přirozenou krásu a charakter,“ nechala se slyšet Geislerová. „Dřív jsme se potkávaly a já jsem hodně sledovala její tvorbu. Nenavrhuje róby, které jsou prvoplánově hezké a nedělají z ženy sladkou lady, ale líbí se mi v její tvorbě prvky rebelie. Je velmi kreativní, nebojí se na český trh jít s něčím, co nebude na první pohled líbivé, ale o to víc mě baví takovýmto návrhářům pomáhat,“ říká modelka.

Krainová a Geislerová si natolik rozumí, že při práci na příští kolekci vyloženě spojí síly a budou společně navrhovat. „Budu do toho mluvit. Já bych si sama netroufla navrhnout vlastní kolekci, ale tohle je fajn příležitost spojit příjemné s užitečným,“ říká Simona. Modelka si velmi dobře uvědomuje, jak je těžké prosadit se v módním designu, a tak tuto výzvu přijímá velmi pokorně. „Móda je mi velmi blízká, pohybuju se v ní pětadvacet let, tak vím, že je náročné se prosadit. Netroufla bych si vytvářet vlastní kolekce. Začneme u Kateřiny a uvidíme, jestli mi to půjde. Třeba na to budu mít po zbytek života hodně času a budu se tomu věnovat intenzivně. Uvidíme,“ culí se Krainová.

Reklama

Další články

Načítám