Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chorvatsko, Španělsko, Itálie nebo Řecko, to jsou nejčastější dovolenkové cíle Čechů. Herečka Sandra Pogodová jde ale opět proti proudu a tráví dovolenou na místě, které je pro většinu z nás pouze zemí, jež se snažíme rychle a bez zastávky přejet - herečka vyráží do Německa.

„Německo je přesně taková destinace, kterou všichni přejíždíme, a je to škoda,“ svěřila se nám Pogodová, která zemi našich sousedů objevila z toho důvodu, že zde v posledních několika týdnech natáčela cestovatelský dokument pro Českou televizi s názvem Bedekr. „My jsme ve finále objeli dvanáct destinací a mělo to na mě takový efekt, že už v září jedu na čtyři dny do Berlína. Jsem touto zemí naprosto nadšená,“ říká Sandra.

Samotné natáčení cestopisu si Pogodová velmi pochvalovala. „Za herečku musím říct, že tahle práce je dokonalá. Cestujete, dostanete se na místa, kam byste se jako normální návštěvník nedostal, dostanete za to zaplaceno, a nemusíte mít nervy, že nějakou roli zahrajete špatně, protože tam jste za sebe. Každému herci doporučuju dělat cestopis,“ směje se Sandra a jedním dechem vyjmenovala místa, ze kterých byla nejvíc nadšená: „Točili jsme ve Stuttgartu a já jsem netušila, že jsou tam tak obrovské sbírky umění. Vůbec se nedivím, že si Hitler vybral Berchtesgaden, protože je to nádhera. Berlín má úžasnou energii a je to fantastické město, které patří mezi kulturní špičku - to Paříž a Praha jsou s prominutím spící babičky.“

Sandra si pochvaluje, že jsou Němci Čechům povahově blízcí, jediné, s čím měla ale problém, byla strava. „Nedávno jsem se rozhodla jít cestou vegetariána, ale když jsem dorazila do Německa, tak jsem zjistila, že tam budem jen o pivu a buřtech. Pokud jste tedy vegetariáni, nabalte si brokolici do krabičky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám