Hlavní obsah
Článek

V pestré historii filmové ságy o Jamesi Bondovi má Jill St. John nesmazatelné místo. Málokterá herečka totiž po boku agenta 007 diváky okouzlila tak jako tato dáma, která nedávno oslavila 74. narozeniny.

Bond ve svém sedmém filmovém dobrodružství pronikl mezi pašeráky diamantů a osud mu do cesty přivedl půvabnou Tiffany Case v podání Jill St. John. Ta ve filmu Diamanty jsou věčné předvedla své sexy tělo v bikinách i při několika erotických scénách se Seanem Connerym, které jí scénář předepisoval.

Režisér Guy Hamilton původně s Jill počítal do vedlejší role Plenty O´Toole. Při osobním setkáním s půvabnou herečkou ovšem přehodnotil svůj názor a obsadil ji do role Bond girl. St. John bylo v době natáčení 30 let a na kontě už tehdy měla nominaci na Zlatý globus za komedii Pojď si zařádit.

Jill St. John byla první Američankou, která si Bondovu milenku zahrála. V předchozích filmech agentovi 007 dělaly společnost jen krásky z Evropy či Japonska.

Dnes je ze žhavé Bond girl stárnoucí dáma, jejímž životní partnerem je hollywoodský kolega Robert Wagner, s nímž si zahrála v šesti filmech. Pro herečku jde o čtvrtý sňatek, ale její předchozí manželství měla jen velmi krátká trvání. Pikantností v životě Jill St. John je její románek s Frankem Sinatrou, který probíhal v době, kdy byl její současný manžel zasnoubený se zpěvákovou dcerou Tinou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám