Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hollywoodská herečka a zpěvačka Brittany Murphy, která zemřela v prosinci 2009 ve věku 32 let po kolapsu v koupelně ve svém hollywoodském domě, podle nejnovějšího prohlášení hlavního patologa v jejím případu mohla žít. Stačilo, kdyby její matka zavolala záchranku 24 hodin před osudným momentem, když se u ní projevovaly silné dýchací potíže.

Herečce z filmů Sin City - město hříchu, Líbánky, 8. míle, Narušení či Kluci v mém životě, byla sice v den úmrtí poskytnuta první pomoc, ale po převozu do nemocnice byla již prohlášena za mrtvou. Patolog později určil za primární příčinu smrti zápal plic v kombinaci se sideropenickou anémií (nedostatek železa) a užití většího množství léků na předpis. Ve stejném domě byl o pět měsíců později nalezen mrtvý i hereččin manžel Simon Monjack. Zemřel přitom na úplně stejnou diagnózu jako Brittany, vedle které byl rovněž pohřben.

Zesnulá Murphy údajně trpěla strachem z paparazzi před jejím domem. V posledních dnech se uzavřela do sebe a odmítala lékařskou pomoc. Spekuluje se rovněž o problémech s drogami. Její matka Sharon prý zavolala záchranku až ve chvíli, kdy jí dcera bezvládně padla do náručí.

Reklama

Další články

Načítám