Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeden zdravotní problém za druhým sužuje hvězdu všech čtyř dílů Kameňákuů Václava Glazara (†65), kamaráda Heleny Růžičkové a filmového představitele matky představené. Po mnoha operacích má bohužel velké problémy s okysličováním krve a nyní nedá bez čtyřiadvacetihodinového přísunu kyslíku ani ránu. „Jsem vězeň ve svém vlastním bytě,“ prozradil Super.cz.

Problémy začaly Glazarovi po operaci. „Bohužel se to stává často, že se pak pacientům začne nedostatečně okysličovat krev. Jsou to spojené nádoby. Kvůli tomu pak špatně pumpuje srdce, ani mozek není okysličovaný, a člověka to likviduje. Kolaboval jsem a proč se to děje, zjistili až v dalším špitále. Od té doby musím mít kyslík stále u sebe,“ řekl nám herec.

„Kdybych ten kyslík neměl, brzo omdlím. Když jsem třeba v restauraci a na chvíli ho nemám, začne se mi dělat zle, špatně mluvím, jsem unavený. Okamžitě to na sobě pocítím. Lékař mi však slíbil, že když budu vzorný pacient, po půl roce bych se snad přístroje mohl zbavit. I když mám i přenosnou verzi, je to hrozné omezení, tak se snažím být poctivý a dodržovat léčebný režim,“ uvádí.

Glazar se nedávno vrátil z nemocnice, kde byl právě kvůli potížím s dýcháním. Musel odtamtud ale předčasně utéct. Nedostatečná hygiena ve špitále totiž prý zapříčinila, že dostal opět do nohou nepříjemné kožní onemocnění, takzvanou růži. „České zdravotnictví jde z kopce. Nemocnice, v které jsem byl, je v dezolátním stavu. Věřím ale, že se ze všeho znovu brzo dostanu, a na podzim, kdy by se měl natáčet pátý Kameňák, už zase budu Jura,“ uzavřel Václav Glazar.

Reklama

Další články

Načítám