Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Myslíte si, že to známé televizní tváře mají jednodušší než obyčejní lidé? No, taky jsme si to mysleli, až nás vyvedla z omylu krásná blonďatá moderátorka TV Nova Petra Svoboda. A šlo o celkem obyčejnou věc - jak dostat dítě do školy.

"Když jsem dceru přihlašovala, netušila jsem, jak to bude složité. Musíte splňovat různá kritéria. Od místa bydliště přes věk dítěte, jestli má sourozence, který už do stejné školky chodí, anebo jste matka samoživitelka. A my se do toho nevešly," svěřila nám Petra.

To nás trochu překvapilo. Vždyť minimálně poslední podmínku rozvedená moderátorka splňuje. "To se tak nedá říct. Asi by Ráchel musela mít v kolonce v rodném listu otec neznámý," vysvětlila nám s tím, že už se pro jistotu začala poohlížet po školce soukromé.

"Ale nerada. Nejde ani tolik o to, že zaplatíte víc, třeba deset tisíc korun měsíčně. To bych dohromady dala. Ale důvěřuji našemu státnímu školství, myslím, že už právě od školek máme dobrý vzdělávací systém," míní.

A jak celá anabáze s umístěním dcerky do školky dopadla? Happy endem. "Nakonec jsme se dostaly díky tomu, že někteří rodiče dali přihlášku do víc školek, do kterých se jejich děti dostaly, takže na nás nakonec místo zbylo," radovala se Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám