Hlavní obsah
Článek

Už jsou mezi kolegyněmi skoro za černé ovce. Vystudovaly žurnalistiku a vůbec, ale vůbec se nevěnovaly modelingu. V našich komerčních televizích jsme vypátrali pouze dvě moderátorky zpravodajských relací, které na to mají dříve tolik vyžadované vzdělání. Jmenovitě Terezii Kašparovskou na Primě a Markétu Fialovou na Nově. A právě s Markétou jsme nový trend probrali.

"Že bych se cítila jako černá ovce? To ne, i když tahle otázka je dost poťouchlá. Já jsem Fialová a srovnala jsem se s tím. Upřímně v novinařině, jak mi dají mnozí za pravdu, to, co jste vystudovala, není až tak nejdůležitější. Vidím kolem sebe spoustu šikovných lidí," míní sympatická Markéta.

"Zájem, pohotovost a spousta dalších vlastností z vás dělají novináře, i když neříkám, že moderátora, k tomu je potřeba ještě něco jiného," dodává. "Že zprávy moderuje hodně bývalých modelek, je celosvětový trend, možná trochu zvláštní, ale já jsem lyžařka. A když se objevil snowboard, říkala jsem si, že to buď brzy skončí, anebo zahyne klasické lyžování. A ono to jde pospolu. V moderaci zpravodajství je to stejné," krčila rameny.

"Znám modelky, které přišly do zpravodajství rovnou z mola, a velmi brzy se ukázalo, že mají na daleko víc. Vzbudil se v nich zájem o věc, stalo se to pro ně návykem. A nejde jen o to, že se naučí mluvit, to zvládne každý, kdo nemá velkou vadu řeči. Takže já bych je neházela všechny do jednoho pytle," uzavřela Fialová.

Reklama

Další články

Načítám