Hlavní obsah
Článek

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) nemá zrovna nejšťastnější období, alespoň co se vyjadřování do médií týče. I když Josef Rychtář (65) už dávno ukázal, že když chce, umí mluvit jako rozumný člověk, poslední dobou jsou jeho projevy plné urážek a vulgarismů. Naposledy se mu podařilo urazit Nejvyšší soud a opět vyhrožovat Zdeňku Macurovi (49).

Reagoval totiž velmi emotivně na pravomocné rozhodnutí Nejvyššího soudu, že bude muset osmdesát hodin vykonávat veřejně prospěšné práce za zmlácení právě Macury.

„Nevím, jestli panu soudci zrovna manželka nepodržela v noci, tak bohužel tak rozhodl… já samozřejmě ty veřejně prospěšné práce odpracuji, nicméně vzhledem k tomu, že jsem se toho skutku nedopustil, tak si je odpracuju, a tomu dobytkovi, kterej unesl moji ženu, tak tu držku potom rozmlátím, protože budu mít vlastně v předstihu ty hodiny odpracované,“ řekl barrandovské televizi.

Má ale částečně štěstí: soudní moc ho za jeho výrok trestat nebude. „Necháme to bez povšimnutí. Je to jeho vyjádření a my na to nijak reagovat nebudeme. Senát soudu zkrátka rozhodl a tím pro nás tato věc končí,“ sdělil Super.cz mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig.

Macuru ovšem zastrašování nadzvedlo ze židle. „To je vážná věc. Ten člověk skutečně patří do vazby. Určitě s tím budu něco dělat. Už toho mám dost, takhle se nemůže chovat. Požádám, ať s ním něco dělají. Je nebezpečný svému okolí,“ zlobí se ochránce Ivety Bartošové.

„Záleží na mnoha okolnostech. Nicméně se domnívám, že pokud byl pan Rychtář již jednou za napadení pana Macury pravomocně odsouzen, a, jak říkáte, navíc došlo k dalším dvěma útokům na poškozeného (ve Svitavách, za což půjde Rychtář také před soud, a navíc po smrti Ivety před jejím domem – pozn. red.), je třeba brát jeho vyjádření vážně. Mohlo by se jednat o pokračování v trestné činnosti a soudy by to mohly v rozsudku zohlednit,“ uvedl známý pražský advokát Jakub Drábek.

Reklama

Další články

Načítám