Hlavní obsah
Článek

Herečka Eva Jeníčková dlouhá léta žila v USA, kde se snažila prosadit na filmové scéně. Hollywoodská hvězda se z ní ale nakonec nestala. Českým divákům se však ztratila z očí a nebylo po ní ani vidu ani slechu.

Po svatbě s režisérem Viktorem Taušem ji ale čím dál častěji vídáme na společenských akcích. Naposledy se například objevila na filmovém festivalu v Karlových Varech. Svého budoucího muže Viktora Tauše ostatně poznala během natáčení svého dosud posledního filmového počinu Klauni.

Většina diváků si ji ale beztak pamatuje díky pro ni zásadní roli vyzývavé studentky Vendulky Utěšitelky z filmové série o Básnících.

Nezapomenutelná studentka medicíny z Básníků, jež zvládla zkoušky „o prsa“ a „za hubičku“, aby se později dostala až na ministerstvo, vypadá i na prahu padesátky pořád výborně.

A samozřejmě nemohla chybět ani v posledním díle básnické série Dušana Kleina, kterému se před jedenácti lety opět postavila před kameru společně s nezapomenutelným Pavlem Křížem alias veršujícím Štěpánem Šafránkem a Davidem Matáskem coby Kendym.

A právě poslední díl Básníků nesoucí název Jak básníci neztrácejí naději s nestárnoucí herečkou Veronikou Jeníčkovou si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Jeníčková, jež si také říká jménem Ava Jansen, se téměř nezměnila. Ač za svou kariéru vystřídala bezpočet účesů a barev vlasů, jedno je u ní pořád stejné. I přes přibývající vrásky se může pochlubit výstavní postavou, kterou by jistě uhranula nejen exotického spolužáka Mirečka. O tom, že je to pořád šťabajzna, se přesvědčte v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám