Hlavní obsah
Článek

Před pár dny definitivně ukončila výletní loď Costa Concordia svou pouť, když ji po tragické nehodě poblíž toskánského pobřeží odvezli do doků do italského Janova k sešrotování. Tato skutečnost vyvolala lavinu emocí v Pavlíně Dankové (60), která si na ní pár měsíců před jejím potopením užívala dovolenou.

„Tak si tady tak na Novinkách čtu, jak se na Costě Concordii proháněj ryby kolem těch schodů, po kterých jsem chodila. Jen čtyři měsíce před tím, než ten umělec Schettino nevybral zatáčku a zabil 32 lidí,“ pozastavovala se nad tragédií bývalá hvězda Novy prostřednictvím sociální sítě, kde rovněž zveřejnila fotky z plavby.

Nyní si moderátorka uvědomuje, že k ní byl osud milostivý. „Tak jsem zas jednou byla ve správnou dobu na správném místě... Jestli mám nějakého anděla, tak díky,“ pokračuje ve veřejném vyjádření Danková, která nyní funguje jako mluvčí pražské nemocnice Motol.

Během své plavby v září 2011 navštívila Danková se svým přítelem Milanem Benešem po vyplutí z Itálie Barcelonu, Maltu, Řím, Palermo atd. „V noci jsme pluli a ráno se vždy probudili v jiném městě,“ rozpovídala se Pavlína, když jsme ji na základě zveřejněných fotek na internetu kontaktovali. „Když dneska vidím potopená a zničená místa, kde jsme se procházeli a užívali si dovču, je to divný pocit. Pro mě to byl krásný týden a o čtyři měsíce později tam 32 lidí našlo smrt,“ říká smutným hlasem Pavlína Danková.

V době svého dokončení byla největší italskou lodí svého druhu. Loď měla celkem 17 palub, pojala 3700 cestujících, o které se staralo 1100 členů posádky. Na palubě se nacházelo 1500 kajut, pět restaurací, třináct barů, čtyři bazény, lázně, řada sportovišť, kino, divadlo, kasino a diskotéka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám