Hlavní obsah
Článek

I když už je ve věku, kdy kaskadérské kousky nejsou zrovna ideální, herec Ladislav Potměšil, se do nich v seriálu Svatby v Benátkách musel na pokyn režiséra pustit. Rvačku, kdy skončí celý zkrvavený, jsme mohli vidět v jeho dalším díle.

Alois Drozd, jehož Potměšil hraje, je znechucený ze svého syna. Prošustroval peníze a není schopný zajistit svou rodinu. Tak přišel s prosíkem za starým tátou, aby mu pomohl. Svou snachu a vnučku Alois miluje, ale na syna by nejraději vzal vidle. Když se ale začnou otírat o čest Aloisovy rodiny chlapi v hospodě, v tu chvíli se Alois neváhá poprat.

Scéna rvačky se točila v jedné venkovské hospůdce, kterou majitel otevřel speciálně pro účely natáčení seriálu. Na rvačku dohlížel kaskadér, který koordinoval herce, aby si neublížili. Jednoho z herců napadlo zdramatizovat scénu tím, že zvedne nad hlavu židli, kterou se bude bránit, což se režisérovi líbilo, tak nápad okamžitě přijal.

„Byla to typická scéna bitky, která vznikne z provokativních hospodských řečí. Na místě jsme s kaskadéry dolaďovali, jak se máme prát. Nakonec jsme na sebe vzali i židle, jen jsme museli dát pozor, abychom se jimi nepomlátili a nezranili ani nikoho z těch, kdo seděli kolem,“ dodal k dramatické scéně Ladislav Potměšil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám