Hlavní obsah
Článek

Když jsme viděli jeho fotografie z dětství, sami jsme nevěřili, že je to vážně on. Vysoký charizmatický fešák s vypracovaným tělem býval totiž jako chlapeček pěkně baculatý.

"Byl jsem tlustej a moje první slovo, které jsem se naučil říkat, bylo ham. Táta mi říkal buřtíku. Vytáhl jsem se až později," svěřil Super.cz muzikálový zpěvák Radim Schwab, který si prošel v životě mnoha peripetiemi, než se dostal ke své vytoužené profesi.

Jako rodák z Brna toužil studovat tamní konzervatoř, ale tam ho nevzali, takže vystudoval střední integrovanou školu. Později, v roce 1997, byl přijat na Janáčkovu akademii múzických umění, kde vystudoval obor činoherní herectví. Po úspěšném ukončení studia odešel do Prahy. V roce 2000 zdárně prošel konkurzem do muzikálu Monte Cristo, kde představoval mladého Edmonda Dantése.

Pak už další role přicházely jako na běžícím pásu. Působil v divadlech Ta Fantastika, v Divadle Na Fidlovačce nebo na scéně Broadway. A nyní přišla jeho životní šance, když získal titulní roli v legendárním Fantomovi opery, který bude mít premiéru v pražské GoJa Music Hall 13. září.

A kvůli Fantomovi je Radim Schwab ochotný udělat cokoliv. Dokonce se po prohrané sázce svlékl donaha na Karlově mostě a snímky jeho těla, kde choulostivé místo kryla pouze maska jeho postavy, oběhly snad všechna média.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám