Hlavní obsah
Článek

Jestli v Hollywoodu něčemu Robert Downey mladší vládne, pak jsou to určitě smlouvy s producenty. S nimi si totiž dokáže vyjednat nejtučnější honoráře a během jednoho roku jich má tolik, že mu teď právem náleží titul nejlépe vydělávající hollywoodské hvězdy. Mezi červny 2013 a 2014 totiž dostal na honorářích pětasedmdesát miliónů dolarů – asi 1,5 miliardy korun.

Tak jako každý rok i letos sestavil žebříček magazín Forbes. Podle něj by Robert mohl mít mnohem víc, protože rok 2014 zatím nenabídl žádný velký kasovní trhák, v němž by hrál hlavní roli. I tak si za dvanáct měsíců od června 2013 přišel na nejlepší zisk.

Na druhém místě je letos nováček Dwayne Johnson, jenž je bohatší o dvaapadesát miliónů dolarů – asi jednu miliardu korun. Johnson měl výjimečně dobrý rok, hrál ve filmech G.I. Joe 2: Odveta, Pot a krev a Rychle a zběsile 6.

Třetím na žebříčku magazínu Forbes je Bradley Cooper s šestačtyřiceti milióny dolarů – asi 935 milióny korun. Čtvrtým Leonardo DiCaprio s devětatřiceti milióny dolarů – asi 792 milióny korun. Pětici uzavírá Chris Hemsworth se sedmatřiceti milióny dolarů – asi 752 milióny korun.

Na seznamu je zcela evidentní ještě jedna věc, a sice že se do první desítky nejlépe placených hollywoodských hvězd nedostala žádná žena. Jestli tedy někde funguje platová diskriminace podle pohlaví, tak je to určitě v Hollywoodu. Nejlépe placenou ženou se mezi červny 2013 a 2014 stala Angelina Jolie, která si herectvím a režií vydělala třiatřicet miliónů dolarů – asi 670 miliónů korun.

Reklama

Další články

Načítám