Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tragická zpráva o úmrtí herečky Skye McCole Bartusiak přišla v neděli jako rána z čistého nebe. Nikdo odchod tak mladého života nečekal a se ztrátou se nyní těžko vyrovnává především její rodina, která se domnívá, že ke smrti mohlo dojít v důsledku udušení při epileptickém záchvatu. Připomeňte si nyní s námi, jaké filmové role tato nadějná hollywoodská hvězda ztvárnila už jako malá holčička...

První významnou rolí pro tehdy osmiletou Skye bylo válečné drama Patriot, kde ztvárnila nejmladší dceru Mela Gibsona. Zároveň v tomto snímku byla sestrou herce Heatha Ledgera, jehož postihl podobný tragický osud v roce 2008, kdy mu bylo pouhých 28 let. Půl roku po jeho smrti byl do kin uveden snímek Temný rytíř, který se stal kasovním trhákem, a Heath za vedlejší roli Jokera získal posmrtně Zlatý Glóbus i Oscara.

Bartusiak na sebe v Patriotovi dokázala upoutat pozornost režisérů a díky velmi dobře zvládnutým emotivním scénám se další nabídky jen hrnuly. V Blondýnce si například zahrála mladou Marilyn Monroe, následovaly snímky jako Kluci v mém životě, Aféra s náhrdelníkem či Žhářka 2.

V roce 2005 získala roli Franny v hororu Boogeyman, která je považována rovněž za dokonale zvládnutou, a o rok později se pak blýskla ve švédské komedii Kill Your Darlings. Několikrát byla nominována na cenu pro mladé umělce Young Artist Award. Poslední tři roky už však filmy netočila.

Reklama

Další články

Načítám