Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že je hvězdný pár Dara Rolins (51) a Patrik Rytmus Vrbovský (47) už tak nějak z podstaty provokativní, není žádná novinka, vždyť být vidět je v jejich popisu práce. V poslední době ale snad nic nevzbudilo u lidí takovou vlnu emocí, jako foto editorial pro časopis ELLE, který dvojice nafotila v jedné cikánské osadě.

Mnozí tento počin uvedený v magazínu sloganem „Fotostory, kde žádná barva není divná. United Colors of D. & R.“ vnímají jako zcela standardní umělecké zpracování tématu móda vs. reálný život, jiní toto označují skoro až za rouhání. Jak už to tak bohužel bývá, v souvislosti s tímto tématem se objevily i rasové výpady.

„Patrika to překvapilo mnohem méně, než mě. Říkal to od začátku, že lidi cikány nemusí. Jasně, že se jim v mnoha případech není co divit. Je těžké zkoncentrovat a správě usměrnit i pro ně samotné jejich temperament, lenost, emoce, zlé i dobré vlastnosti. Ale někdy se to povede na jedničku," reaguje na celou záležitost velmi otevřeně a upřímně popová diva a připomíná právě romský původ svého partnera: „Patrik je pro ně ohromnou motivací a skvělým příkladem. I já bych si přála, aby takových, co boří mýty, bylo víc."

Reklama

Další články

Načítám