Hlavní obsah
Článek

Tenistka Petra Kvitová, která nedávno vyhrála podruhé legendární Wimbledon, namísto oslavných ód, musí poslouchat řeči poslance Stanislava Humla, který tvrdí, že lidé, kteří se přihlásí k trvalému pobytu do jiného státu, by měli přijít o své občanství.

A přesně to prý splňuje Petra Kvitová, která má kvůli nízkým daním, stejně jako řada dalších sportovců, trvalý pobyt nahlášen v Monaku.

Wimbledonské vítězky se ihned zastala řada lidí, včetně zpěváka Tomáše Kluse (37). Ten se dříve aktivně věnoval modernímu pětiboji, a tak má ke sportu velmi blízko. Zpěvák si dokonce, jak je jeho zvykem, zaveršoval.

"Dovolte prosím ještě vyjádření podpory Petře Kvitové. Není mi ouplně blaze, přihlédnu-li k oné bradavici na české povaze. Jaký to úspěch jedince a my zas řešíme mince.. Jsem pln obdivu k jejímu umu a nehledím na sumu, natožpak kde jest ona daněna, poněvadž to je každého věc," napsal na sociální síti Klus a rovnou zkritizoval celý daňový systém.

"A  pakliže je stát nenasyta a bere furt víc a dává míň (poněvadž mince jsou kulaté a snadno se kutálej všude možně, třeba ta dálnice mezi Prahou a Brnem jimi bude dlážděna), tak co mu nedat vale. Čílíme se, ale znova pozdě - nad důsledkem. Kdo z nás však pomyslel na příčinu takových rozhodnutí? Jsem pyšnej na Wimbledonskou královnu i Monackou princeznu. Sportu zdar," uzavřel rázně Klus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám