Hlavní obsah
Článek

Australská umělkyně Jodi Rose tvrdí, že se nenarodil takový muž, jemuž by byla ochotná svěřit svou ruku. Loni si přesto vzala lásku, jíž propadla na první pohled. Rodačka ze Sydney se loni 17. června stala ženou šest století starého mostu stojícího u Céretu ve Francii. Po svatbě se vrátila k protinožcům a rok prý truchlila. Teď se za svým manželem Le Pont du Diable čili Ďáblovým mostem vrátila.

Kamenná stavba klenoucí se nad řekou se nachází v jihofrancouzském městě Céret. Jodi se do ní zamilovala při svých toulkách světem, který křižovala při cestách za mosty. Nahrávala jejich zvuky v rámci projektu Singing Bridges – Zpívající mosty. První setkání s mostem Le Pont du Diable popsala Rose takto: „Když jsem se k němu přiblížila, tajil se mi dech a země se zachvěla.“

Svůj milovaný most si vzala 17. června 2013 a to během velmi tradičního obřadu, na nějž přišla v bílých šatech s kyticí pivoněk. Na intimní svatbu pozvala čtrnáct přátel a místních obyvatel. Požehnat jí přijel i starosta vedlejšího městečka Saint-Jean-de-Fos.

Po roce se Jodi na most vrátila a o zážitku pak vyprávěla australskému deníku The Mail. „Celý rok jsem se trápila, návrat do Austrálie bez něj byl těžký, měla jsem pocit odcizení, doufala jsem, že s ním budu žít společně do konce života. Musela jsem čelit své rodině a přátelům pouze s konceptuálním manželem, který nemůže opustit břehy své domovské řeky. Snažila jsem se zjistit, jestli dokážu znova zapadnout do australské kultury, nebo zda najdu v této zemi znova své místo pro život,“ tvrdila Rose.

Francouzské úřady samozřejmě jejich manželství neuznávají a tudíž Jodi odmítají právo pobývat dlouhodobě v Céretu, kde její manžel stojí. Tak se ho snaží alespoň jednou do roka navštívit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám