Hlavní obsah
Článek

Bondovka Dech života z roku 1987 měla vždy pro domácí publikum své kouzlo. Agent s povolením zabíjet v ní totiž zavítal do socialistického Československa, kde požil románek se sličnou hráčkou na violoncello.

Scénář Dechu života počítal s Bondovou návštěvou Bratislavy, ale komunistický režim o přítomnost filmařů ze západu nestál, a tak slovenskou metropoli imitovala Vídeň. Příběh se však držel československých reálií včetně agentovy milenky, jíž tvůrci filmu dali jméno Kara Milovy. Československou lásku Jamese Bonda si pochopitelně nezahrála žádná z místních hereček, ale ztvárnila ji Britka Maryam d´Abo (53), v jejímž životpoisu nechybí ani pózování pro Playboy.

V době natáčení bylo Maryam 26 let a Bonda tehdy představoval Timothy Dalton, který si tuto roli zopakoval jen ve filmu Povolení zabíjet. Maryam d´Abo z bondovky vytěžila mnohem více a o role nemá nouzi ani po padesátce. Stále atraktivní blondýna se v 90. letech objevila v erotických thrillerech Tomcat: Dangerous Desires a Tropical Heat, ale s přibývajícím věkem se zaměřila na serióznější role. Zahrála si například v adaptaci Doktora Živaga z roku 2002 či televizním filmu Helena Trójská.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám