Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oč vypadá ve filmu hůř, o to lépe se chtěla cítit na červeném koberci při jeho premiéře. Herečka Tatiana Vilhelmová (45) je hlavní hvězdou nového filmu Díra u Hanušovic, který bude mít v kinech premiéru až na konci července, ale na karlovarském festivalu už se promítal.

Táňa je společně s Lenkou Krobotovou jednou z hlavních hrdinek snímku o životě na vesnici v Jesenících, který rozhodně není procházkou růžovým sadem. Režisér Miroslav Krobot z tohoto kraje pochází, tudíž jeho dcera Lenka věděla, do čeho jde, zatímco Táňa byla stejně jako ostatní herci trochu zaskočená, a to mimo jiné požadavkem naučit se místní nářečí.

"Jsou lidi, kteří netouží po manželství, kariéře ani po městském životě. Jejich kořeny jsou srostlé s přírodou, domovem, kde se narodili, s rodiči, s místními obyvateli, s dobytkem, o který se starají. Můžeme se tomu vysmívat stejně, jako se oni vysmívají nám, městským, anebo o tom natočit film," charakterizuje snímek a svoji hrdinku Marunu Táňa.

Ta na premiéru v hotelu Thermal dorazila i se svým partnerem Vojtěchem Dykem, který s ní byl i během natáčení stejně jako všechny její děti. Jsou tak prý zvyklé, že s maminkou pendlují. A na rozdíl od snímku, kde není zrovna za krasavici, jí to tentokrát velmi slušelo v něžné róbě s neskutečně vysokým rozparkem, pod kterou díky němu snad mohla mít leda tanga.

Reklama

Další články

Načítám