Hlavní obsah
Článek

Herečka Iva Janžurová (82) vyráží na karlovarský filmový festival každý rok, tentokrát za ní přijela mladší dcera, režisérka Theodora Remundová. "Trávily jsme spolu i dovolenou v Chorvatsku s jejími třemi malými chlapečky," svěřila nám Iva.

"Bylo to docela náročné, zvláště ten nejmladší je hodně aktivní, musíte za ním pořád běhat, zvedat ho. Dcera si z toho pochroumala páteř, tak za mnou mohla přijet až později, prioritní byla návštěva lékaře," vysvětlila Iva, kterou jsme spolu s dcerou potkali ve zkrášlovacím salonu v hotelu Pupp, kde si obě nechaly upravit účes, líčit se ale nenechaly, mají radši přirozený look.

Mysleli jsme si, že si matka s dcerou na festival přijely i tak trochu odpočinout, ale chyba lávky. "Dcera si dokonce přivezla práci, dopisuje scénář. Chodíme hodně do kina a má i spoustu pozvánek na nejrůznější akce. Kdybych měla chodit všude, měla bych bohatší společenský život než za celý rok v Praze a nestihla bych žádný film," smála se.

Zajímalo nás i to, zda si někdy v dceřině filmu zahrála. "Protože je dokumentaristka, tak mě zatím nepotřebovala. Vlastně jednou ano, pro svoji studijní práci, kde mne točila, jak vařím knedlíky. Ale její poslední film Když v tom jedou ženy Je hodně zajímavý. Je o ženách, které jsou závislé na alkoholu a medikamentech. Myslím, že může mnohým pomoci," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám