Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejkrásnějších českých zpěvaček Vladivojna La Chia mění podoby stejně jako styly. Jednou je něžná a uhlazená jako její lyrické balady, jindy zase rozevlátou hřívou a drsným témbrem dává průchod stylu rockerky.

Dnes slaví půvabná zpěvačka jednatřicáté narozeniny a nadělila si k nim jako dárek svoji novou řadovou desku. Album s názvem Tajemství (s)prostěradel vznikalo původně jako soundtrack ke stejnojmenné knize, jejíž vydání autorka odložila na dobu neurčitou.

Všechny skladby si Vladivojna sama zkomponovala, otextovala a nahrála ve vlastním studiu. Sama natočila kytary, basu, klávesy, drum programming, laptop, štěrkátka, djembe a vokály. Polovina písní se nese v duchu lyrické a melancholické hudby. Druhá polovina skladeb je svižnější, veselejší.

I tentokrát album vydává sama, deska bude volně ke stažení ve formátu mp3 a vyjde také jako speciální edice jedinečných CD s různými obaly, ručně pomalovanými akvarelem samotnou zpěvačkou. Zatím jich je na jejích stránkách na výběr sedmapadesát, ke zhlédnutí je i pět videoklipů, které si zpěvačka k desce sama natočila.

Je i vyhledávanou autorkou filmové a divadelní hudby, v současnosti komponuje hudbu pro seriál Až po uši pro televizní stanici HBO, k němuž také nazpívala i titulní píseň jako duet s Matějem Ruppertem, oba si v seriálu zahráli menší role.

Vladivojna nyní také začala opět koncertovat s legendární rockovou kapelou Banana, se kterou před deseti lety začínala v Ostravě a dosáhli mnoha úspěchů i v zahraničí. Před pár dny odehráli dva úspěšné vyprodané koncerty. Můžeme se tedy opět těšit i na rockovou Vladivojnu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám