Hlavní obsah
Článek

Britská zpěvačka Kim Wilde (53) je díky hitům Kids in America a You Keep Me Hangin'On součástí každé poctivé kompilace zahrnující největší hity let minulých. Pódium ovšem nemíní opustit ani po padesátce.

Kim Wilde patří ke hvězdám, které vývoj hudební scény neodradil od dalších pokusů. V 90. letech se sice její kariéra ocitla na dně, ale přesto se poté svezla na vlně retra a vzkřísila taneční pop pro nostalgické posluchače.

V 80. letech Kim patřila k největším hvězdám a její hity nechyběly na žádné diskotéce nejen v západní Evropě. V době své největší slávy dokonce hostovala na turné Michaela Jacksona. Rodině dala před kariérou přednost až v roce 1996, kdy se provdala za Hala Fowlera, s nímž má syna Harryho (16) a dceru Rose (14).

V pozdějším věku se Kim Wilde začala plně věnovat zahradnictví a své zkušenosti zúročila v několika knižních publikacích. Hudba je pro ni však stále důležitá a na koncertech slaví úspěch především s písněmi, které vznikly už před 30 lety. Kim Wilde je však dokáže podat se stejnou energií jako v časech, kdy nosila podivný sestřih, který už známe jen z dobových magazínů.

Reklama

Další články

Načítám