Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Při dnešním jednání Krajského soudu v Praze se utkali právníci dvou znesvářených stran. Na straně žalující advokát zastupoval bývalou manželku fotbalisty Tomáše Řepky (50) Renatu, která po něm chce výživné za necelých deset měsíců od žaloby do rozvedení manželství. A i když soud ještě oficiálně nerozhodl, už dal jasně najevo, že žalující straně půjde na ruku!

O co jde? Renata Řepková vysoudila u prvoinstančního soudu kolem 285 tisíc korun a zhruba 120 tisíc jako odměnu pro svého advokáta. Žalovaná strana se ale brání s tím, že je to moc. Soudkyně navíc uvedla, že předchozí soud špatně počítal, Řepkovou o pár tisíc obral, druhé straně také nepřiznal jistou platbu, následně pak ale Řepkově advokátovi navrhla, zda se nechce vzdát odvolání s tím, že nárok na výživné jeho bývalá žena skutečně má.

Ten to odmítl, a tak příští týden dojde k vyhlášení rozsudku.

„Myslíme si, že okresní soud nezhodnotil všechny podstatné skutečnosti. Po dobu, kdy paní Řepková požaduje výživné na manželku, užívala luxusní byt a luxusní osobní vozidlo. Její životní úroveň nebyla horší než pana Řepky, byla stejná. On si naopak musel shánět bydlení, platil velmi nadstandardní výživné 131 tisíc na obě dvě děti, které přesahovalo rámec jejich potřeb, a netvořily se z něj úspory. Paní Řepková nic takového hradit nemusela. Navíc nad rámec svých povinností Tomáš Řepka zaplatil dluh na bytě, který už neužíval, opravu škody na autě, kterou nezpůsobil a další věci v celkové výši 310 tisíc korun. To vše měl soud zohlednit,“ uvedl Řepkův právník Alexander Király.

Předchozí soud do všeho jen vnesl zmatek, Krajský soud teď má týden na to, aby vše znovu spočítal, pokrátil či znásobil a vynesl rozsudek.

„Pokud by soud nerozhodl v náš prospěch, budeme zvažovat podání mimořádného opravného prostředku. Kdyby paní Řepková cítila, že se jí skutečně snížila životní úroveň, žádala by přeci po rozvodu žalobou určení výživného pro rozvedenou manželku. To zatím neučinila,“ dodal právní zástupce fotbalisty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám