Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Radim Schwab patří k nejpohlednějším představitelům své profese, což ale může být někdy na škodu. Na svoji až příliš pravidelnou a jako od sochaře vysoustruhovanou tvář si musel nechat vytvořit masku, která mu zakryje půlku obličeje pro titulní roli v muzikálu Fantom opery.

My byli u odlévání masky a naštěstí jsme odmítli nabídku pánů, kteří ji vytvářeli, zda bychom si to nechtěli také vyzkoušet. Je to totiž docela peklo. Nejprve Radima nutili, jestli by si neoholil kotlety, že by se jim lépe pracovalo. To ale odmítl.

Takže vše začalo tím, že mu za pomoci vazelíny sčesali vlasy dozadu a uhladili i zmíněné kotlety. Pak přišla na řadu gumová čepička, kterou familiárně nazývají prezervativ. V tu chvíli začal zpěvák vypadat jako legendární Fantomas. Do nosních dírek dostal dvě trubičky, aby mohl dýchat poté, co mu na hlavu nanesou nejprve vrstvu růžového gelu a poté sádru.

A v tu chvíli, kdy na něm maska zasychala, a vypadal jako mimozemšťan z hororu, jsme s ním udělali rozhovor. Na to, jak lze mluvit s obličejem pokrytým tuhnoucí sádrou, se můžete podívat v naší reportáži. A na to, jak se konečná maska povedla, pak od 13. září v GoJa Music Hall, kde se bude Fantom opery hrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám