Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorku Emmu Smetanu (36) čeká velmi příjemné cestovatelské léto. Se svým přítelem Jordanem Hajem se v červenci chystá na výlet do oblíbené Barcelony, ale ještě předtím by pár rád navštívil Azurové pobřeží.

„Považuju to za důležitou etapu ve vztahu k Francii, ze které částečně pocházím. Jsem totiž dítě hlavních měst, znám Prahu a Paříž, ale velmi málo znám zbytek České republiky a zbytek Francie," rozpovídala se o svých plánech na Mattoni koktejl festivalu moderátorka, která žila v zemi galského kohouta do deseti let a po maturitě se vrátila za studiem. „Těším se zejména na to, že upadnu do bezvědomí v nějakém levandulovém poli a strávím tam celý den v klidu a tichu," říká.

Jižní Francie je jednou z nejkrásnějších částí Evropy, je ale známo, že tam není zrovna levno. Připravila si moderátorka na cesty ranec plný eur? „Nejspíš tam pojedeme velkým autem, ve kterém budeme spát. Položka ubytování tím pádem odpadá. Další výdaje jsou minimální, nechodíme do restaurací, ale nakupujeme si jídlo v supermarketech. V létě tím pádem permanentně piknikujeme," říká Emma, podle které je prý nejdražší na celém jejím cestování hlavně doprava.

Tento nízkorozpočtový způsob cestování vysledovala Emma u svého otce Jiřího. Ten procestoval podobným způsobem celý svět a vůbec mu nevadilo, že i v pokročilém věku pobýval se studenty na hostelech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám