Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herečkou Jitkou Asterovou (64) jsme se potkali na výletě do Stockholmu po stopách kapely Abba, protože bude účinkovat v muzikálu složeném z jejích písniček. Ve Skandinávii byla teprve podruhé.

"Poprvé to bylo s krasobruslením, v patnácti jsem byla ve Finsku a zrovna v období, kdy tam byla zima, takže byla pořád tma. Tady jsem si naopak užila nastupující bílé noci, když bylo ještě o půlnoci světlo a ve tři ráno už zase svítalo, což bylo zvláštní," byla nadšená Jitka.

Dokonce se vybavila na rozdíl od ostatních účastníků zájezdu i švédskými korunami. "Maminka je měla v obálce s další cizí měnou, naši měli totiž známé právě ve Finsku a odtamtud už to bylo do Švédska, co by kamenem dohodit. Jen jsem si myslela, že za dvě stě švédských korun pořídím víc než dvě skleničky vína, na vodu už mi nezbylo," smála se.

Pokud jde o Abbu, má k ní herečka také vztah od patnácti let. "Tehdy jsme se spolužačkou, nyní režisérkou Irenou Pavláskovou, chodily za školu do kina na film Abba ve filmu, který jsem viděla asi stokrát. Neustále jsme si na ně o přestávce hrály a já jsme byla ta tmavá, Frida, líbila se mi víc než Agnetha," vzpomínala.

A kam se Jitka chystá v létě? "Chtěla bych se podívat znova do Bretaně, kde jsem byla loni. Nemůžete procestovat za jeden život celý svět, ale tohle je místo, kam bych se chtěla ještě jednou vrátit. Je to nádhera, neustále se mění hladina moře, pravé šampaňské stojí méně než voda, za babku jsou ústřice i langusta. A v létě je tam příjemně, jet do Turecka by mi přišlo jako nesmysl," svěřila Asterová.

"Mám chatu u jezera, kde mi nic nechybí. Když k moři, tak v zimě, nebo na podzim,“ pokračovala a nás zajímalo, zda se chystá splnit, co nám před pár měsíci slíbila a po speciální kúře, díky níž shodila bříško, konečně oblékne i dvojdílné plavky. "Mám takové, které se dají stáhnout a mohou být jak jednodílné, tak dvojdílné. Ale v kúře pokračuju, tak to do tří neděl snad zvládnu," plánuje.

"Zkouším si nechat opravit i další části těla, protože postupy jsou neinvazivní a opravdu fungují. S bříškem už jsem spokojená, ale ptala jsem se, jestli dokáží něco udělat i s mými nehezkými pažemi, tak prý snad i jo. A pak půjdeme na obličej. Zatím jsme dodělali oblast podbradku a povislé kůže. Zemská přitažlivost byla překonána a začaly se mi objevovat kontury obličeje, tak se snad vyhnu liftingu. Zatím mám ještě černé brýle, ale po pár návštěvách snad budu moct ukázat i oči," doufá.

A co plánuje Jitka, co se týče práce? "Pustila jsem se do psaní svojí vlastní hry Proč už Angelika nehlásí počasí. Už je hotová a v létě to budeme zkoušet s režisérkou Luckou Boháčkovou. Možná v plavkách na chatě u jezera, protože v ní budu hrát jen já," prozradila. Střídmější ve svěřování byla ohledně své nové lásky. "Stále trvá, slíbila jsem, že ji odtajním, ale zatím to bude paní Colombová. Slibuju, že v září partnera ukážu, jestli tedy náš vztah přežije léto," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám