Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiéra horečně očekávaného muzikálu Fantom opery se uskuteční sice až po prázdninách, konkrétně 13. září, už teď ale dostává jevištní scéna v Goja Music Hall své kontury.

Hudební boss a otec české verze Fantoma opery František Janeček vyzval podstatnou část protagonistů chystaného muzikálu Andrewa Lloyda Webbera do někdejšího divadla Pyramida na pracovní obhlídku. Jeho ovečky, mezi nimiž nechyběli třeba oba fantomové Radim Schwab a Marian Vojtko, tři alternující Raoulové Bohuš Matuš, Tomáš Vaněk a Michal Bragagnolo nebo dvě dámy, které se podělí o hlavní ženskou roli Christiny Daaé Monika Sommerová a Michaela Gemrotová, se tak mohly přesvědčit, jak se jeviště změnilo od dubnového zahájení prací.

„Všechno klape, jak má. Jak vidíte, scéna bude skutečně grandiózní a trochu megalomanská. Pro představu - bude čtyřikrát větší, než jsou běžná divadelní jeviště. Fantom opery se má na co těšit,“ řekl Janeček a dále uvedl konkrétnější informace. „Část kulis a dekorací už je tu, ovšem zdaleka ne všechno. Pracuje se tu naplno a za pár dnů, přesněji v pondělí, zde už proběhnou i první zkoušky.“

Kulisy, dekorace a další technické nezbytnosti zatím do Goja Music Hall přivezlo na třicet kamionů, dalších minimálně deset dorazí se svým nákladem v dohledné době. Velký příběh si holt zaslouží velké přípravy.

Reklama

Další články

Načítám