Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známá česká herečka Věra Kubánková letos oslaví životní jubileum - devadesáté narozeniny. Ty bude mít sice až za měsíc, ale malou oslavu pro ni principál Divadla Na Jezerce, ve kterém herečka již devět let působí, uspořádal již nyní.

„V létě jsou divadelní prázdniny, a tak jsme naší Věrce uspořádali tohle benefiční představení o nějakou dobu dříve. Počítali jsme s tím ale už s mnohem větším předstihem, protože jsme chtěli nestorce naší divadelní společnosti tímhle způsobem poděkovat za to, že je naší členkou. Ačkoli klobouky nenosím, tak ten pomyslný před ní smekám,“ řekl Jan Hrušínský.

Jubilantka pochopitelně nic takového nečekala, a tak ji to lehce zaskočilo. Když se probrala z překvapení, vzala skleničku a s kolegy si s chutí připila. „Strašně moc kolegům děkuji, stejně jako divákům. Ti všichni mi připravili velice milé a příjemné překvapení. Díky,“ dodala Kubánková.

Herečka se narodila v Košicích, herectví vystudovala na brněnské konzervatoři. Před kamerou ztvárnila desítky rolí, její doménou však vždy bylo především divadlo - začínala v Horáckém divadle v Jihlavě, poté přesídlila do Zlína, v Praze prošla mimo jiné Realistickým divadlem Zdeňka Nejedlého či Divadlem Za branou.

Reklama

Další články

Načítám