Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dcera slavného otce Tereza Vágnerová má za sebou velmi náročné období. V krátkém časovém úseku podstoupila operaci dutin, připravovala se na státnice a sedm dnů v týdnu se účastní tréninků k muzikálu Fantom opery, kde hraje roli baletky Meg.

Psychické a fyzické vypětí se na jejím těle projevilo. „Uplynulý měsíc byl hodně těžký. Minulý týden jsem se učila na státnice. Dopoledne jsem pilovala několik hodin choreografii a pak jsem se od odpoledne do noci učila. Zhubla jsem na čtyřicet devět kilo z padesáti pěti. Teď se budu muset dát dohromady,“ svěřila se nám Tereza během prvních zkoušek, kdy se poprvé společně ladili tanečníci i company.

Poctivá dřina Tereze přinesla zaslouženou odměnu a dcera hudebníka Karla Vágnera seniora na Karlově univerzitě složila státnice se čtyřmi jedničkami. „Přála jsem si, abych to vůbec udělala, a nakonec jsem jako jedna z mála dostala vyznamenání,“ rozzářila se během vyprávění Tereza.

Vágnerová bude sice až do září zapřažená do zkoušek na muzikál Fantom opery, ani v nejmenším si ale nestěžuje. „Škola byla povinnost, ale práce na tomhle muzikálu je radost a pro mě taky výzva,“ říká.

Během zkoušení muzikálu musí pihovatá zrzečka spojit zpěv, herectví a tanec. Přestože má za sebou baletní průpravu, tak jí prý právě tanec dělá kupodivu největší problémy. „Je to takový skokový. Dlouho mi nic nejde a pak se to rázem zlomí a funguje to. Pokroky jsou velké hlavně díky Petře Parvoničové, která nám věnuje každý den několik hodin,“ říká Tereza a s úsměvem dodává: „Trénink je nejdůležitější, abychom všechno na jevišti uplatnili. Vždycky mě trápila jedna taneční figura, vždycky jsem šla raději stranou, když jsme ji na baletním sále trénovali, a teď mě to doběhlo, protože v choreografii muzikálu se samozřejmě objevuje.“

Reklama

Další články

Načítám