Hlavní obsah
Článek

V roce 1969 Diana Rigg (75) zazářila v bondovce V tajné službě Jejího veličenstva. Tehdy si ani ve snu nedokázala představit, že jednou z rukou samotné Alžběty II. převezme Řád britského impéria.

Po boku Jamese Bonda v podání George Lazenbyho se Diana Rigg předvedla v odvážném kostýmu, který právem patří k největším pokladům v oblasti filmové kostýmní tvorby. Jako dcera mafiána Draca, který se chystá celý svět zamořit nebezpečným virem, potěšila mužskou část publika originálním outfitem, v němž pod strukturou z květinových ornamentů prosvítalo její tělo.

Diana Rigg se na rozdíl od jiných představitelek Bond girl dokázala ve světě filmu prosadit a na bondovku V tajné službě Jejího veličenstva navázala bohatou kariérou na stříbrném plátně i na divadelních prknech. Její přínos pro kulturu ocenila i Alžběta II., která jí v roce 1994 udělila Řád britského impéria.

Herectví se Diana Rigg věnuje i v pokročilém věku. Naposledy si zahrála v populárním seriálu Hra o trůny. Bývalá Bond girl má za sebou dvě ukončená manželství. V 70. letech byla ženou Menachena Gueffena, s nímž se po třech letech rozvedla. V roce 1982 se provdala za Archibalda Stirlinga, se kterým má dceru Rachael (37), ale jejich svazek vydržel jen osm let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám