Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Marii Doležalovou jsme vídali jako Sašu v Comebacku, nyní je jednou ze stálic seriálu Cesty domů. Poprvé o sobě ale dala vědět ve filmu Pusinky, kde její hrdinka koketovala s láskou k ženám.

Možná právě na to si vzpomněli organizátoři osvětové kampaně pro samovyšetření prsu, které má ženy naučit, jak se starat o prevenci zhoubných nádorů, aniž by musely nutně navštívit ordinaci lékaře.

Letošní ročník projektu Ruce na prsa, který připomíná ženám význam samovyšetření prsu, čekají už pouze dvě poslední zastávky. Jednou z nich je i obchodní centrum na pražské Floře, kde od 24. června najdou ženy edukativní stánek se speciálním modelem prsou, na němž se mohou učit, jak se takové samovyšetření provádí.

Jednou z prvních, která zde prošla odbornou instruktáží, byla právě Marie Doležalová. Na speciálním fantomu si vyzkoušela nejen to, jak při samovyšetření správně postupovat, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám